Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Η κοκκώδης φαρυγγίτιδα είναι μια μορφή χρόνιας υπερτροφικής φαρυγγίτιδας, η οποία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό μικρών οζιδίων (κόκκων) στο πίσω μέρος του φάρυγγα, που αποτελείται από λεμφικό ιστό, νεκρά κύτταρα, λευκοκύτταρα..Η χρόνια φαρυγγίτιδα μπορεί να βρεθεί σε δύο μορφές: - Κοκκώδης, ή υπερτροφικός, όταν πολλαπλασιάζονται οι φλεγμονώδεις ιστοί. - Ατροφική, όταν οι φλεγμονώδεις ιστοί στεγνώσουν. Προκειμένου να αναπτυχθεί μια χρόνια μορφή φαρυγγίτιδας, είναι απαραίτητο να συμπέσουν τουλάχιστον δύο παράγοντες: η γενετική προδιάθεση και η δυσμενή επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Σε περίπτωση που έχετε στενούς συγγενείς που έχουν υποστεί αυτήν την ασθένεια, πρέπει να κάνετε συνεχή πρόληψη, καθώς η ασθένεια μπορεί να είναι ένα αδύναμο σημείο του είδους σας.

Η κοκκώδης φαρυγγίτιδα είναι μια φλεγμονή της βλεννογόνου του λαιμού, συνοδευόμενη από τη συσσώρευση λεμφικού ιστού σε μεγάλους κόκκινους κόκκους (οζίδια) στο πίσω μέρος του λαιμού.Η κοκκώδης φαρυγγίτιδα εμφανίζεται ως ανεξάρτητη ασθένεια και ως συνέπεια της επιπλοκής διαφόρων ασθενειών των εσωτερικών οργάνων. Αν η ασθένεια εκδηλωθεί, μπορεί να σηματοδοτήσει μια γενική εξασθένιση του σώματος και απαιτεί αναγκαστικά μια δεύτερη κλινική εξέταση όταν εμφανιστεί για πρώτη φορά. Μερικές φορές αρκεί απλώς να εξουδετερωθεί η υποβιταμίνωση, να υγειανθούν τα δόντια ή να θεραπευθεί η λοίμωξη στους παραρρίνιους κόλπους (ιγμόρεια,ηθμοειδείς,κλπ.) . Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί ως εκδήλωση ορισμένων ασθενειών του νεφρού και της καρδιάς.

Μεταξύ των πιο πιθανών παραγόντων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της νόσου είναι: χρόνια ρινική νόσος; η τάση για αλλεργικές αντιδράσεις. λοίμωξη του ρινοφάρυγγα με ιούς, βακτήρια ή μύκητες που προκαλούν την ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας. κατάχρηση αλκοόλ, κάπνισμα. μη φυσιολογική ανάπτυξη ή βλάβη στο ρινικό διάφραγμα. μακρά διαμονή σε δωμάτιο με πολύ χαμηλή υγρασία. παθολογία των νεφρών, της καρδιάς ή του γαστρεντερικού σωλήνα. επαφή με τοξικά αέρια και σκόνη. τερηδόνα, περίπλοκη ιγμορίτιδα, ρινίτιδα και αμυγδαλίτιδα. Επιπλέον, η μετάβαση της οξείας φαρυγγίτιδας στον κοκκώδη τύπο της νόσου είναι συχνά το αποτέλεσμα της παρατεταμένης παραμέλησης της νόσου και της έλλειψης της απαραίτητης θεραπείας.

Οι αιτίες της κοκκώδους φαρυγγίτιδας είναι οι εξής: Χρόνια φλεγμονή των παραρινικών κόλπων - μετωπιαία παραρρινοκολπίτιδα, antritis ή άλλος τύπος κολπίτιδας. Συχνές παροξύνσεις χρόνιας καταρροϊκής φαρυγγίτιδας. Η παρουσία κακών συνηθειών - το κάπνισμα και η κατάχρηση οινοπνεύματος. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στην οποία υπάρχει παλινδρόμηση όξινων γαστρικών περιεχομένων στον οισοφάγο. Επίσης η αιτία της κοκκώδους φαρυγγίτιδας μπορεί να είναι μια κήλη του σφιγκτήρα του τμήματος εισόδου του στομάχου. Ανεπιθύμητη οικολογική κατάσταση στην περιοχή κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, αφορά τον αέρα που αναπνέει κάποιος. Η παρουσία αερίων, σκόνης και άλλων ερεθιστικών χημικών ουσιών σε αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις. Το πρόβλημα αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που εργάζονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης, στη χημική παραγωγή κλπ. Τραυματισμοί στη βλεννογόνο μεμβράνη του λαιμού οποιασδήποτε προέλευσης. Ο κίνδυνος είναι μηχανική, χημική και θερμική βλάβη. Εάν οι μηχανικοί τραυματισμοί του λαιμού προκαλούνται συχνότερα στα παιδιά με την κατάποση αιχμηρών αντικειμένων, διάτρησης ή κοπής, συμβαίνουν θερμικά εγκαύματα λόγω επαφής με βλεννογόνο με πολύ καυτό υγρό ή ατμό. Επίσης, μπορεί να προκληθεί μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και τα χημικά εγκαύματα είναι αποτέλεσμα της κατάποσης αλκαλίων και οξέων, χλωρίου και ατμών αμμωνίας. Τάση στις αλλεργικές αντιδράσεις. Έλλειψη ρινικής αναπνοής λόγω μη φυσιολογικής ανάπτυξης του ρινικού διαφράγματος ή μετά τον τραυματισμό του. Συχνές λοιμώξεις του ιού της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Η παρουσία ενός κρυμμένου εστίαματος μόλυνσης στο σώμα. Μείωση της τοπικής ή γενικής ανοσίας, αυτοάνοσων ασθενειών. Ενάντια στο πτώση της τοπικής προστασίας της βλεννογόνου του λαιμού λόγω ασθένειας, υποθερμίας κ.λπ., η λανθάνουσα μεταφορά σταφυλόκοκκων, στρεπτόκοκκων και άλλων βακτηριδίων που έχουν προηγουμένως κατασταλεί με επιτυχία από ασυλία έχει αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο. Καρδιαγγειακές παθήσεις που προκαλούν τη στασιμότητα του λεμφικού υγρού στα αναπνευστικά όργανα. Μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από την πείνα ή τις ενδοκρινικές παθήσεις.

Εν συντομία οι παράγοντες κινδύνου για τη φαρυγγίτιδα είναι:
χρόνιες μολυσματικές διεργασίες στην ανώτερη αναπνευστική οδό, ιδιαίτερα τη χρόνια ρινίτιδα.
δυσκολία στην ρινική αναπνοή (με πολύποδες, αδενοειδή, συνήθεια αναπνοής στο στόμα, κλπ.).
διαρκής ερεθισμός του βλεννογόνου του φάρυγγα (συμπεριλαμβανομένων των αντιυπερτασικών φαρμάκων, των ερεθιστικών για τα τρόφιμα, των αλκοολούχων ποτών, του καπνού) ·
τραύματα του ρινικού διαφράγματος.
οδοντική τερηδόνα.
ρίχνοντας το περιεχόμενο του στομάχου στον φάρυγγα μέσω του οισοφάγου (με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κήλη του οισοφαγικού ανοίγματος του διαφράγματος).
ασθένειες των εσωτερικών οργάνων ·
μεταβολικές διαταραχές.
μειωμένη ανοσία.
τάση για αλλεργικές αντιδράσεις.
επαγγελματικοί κίνδυνοι ·
έκθεση σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (πολύ ξηρό ή / και μολυσμένο, σκονισμένο αέρα).

Η κοκκώδης φαρυγγίτιδα συμβαίνει συχνότερα για τους ακόλουθους λόγους: - ως αποτέλεσμα επανεμφάνισης οξείας μορφής φαρυγγίτιδας ή λόγω παρατεταμένου ερεθισμού του βλεννογόνου λόγω της συνεχούς κατάχρησης οινοπνεύματος ή τσιγάρων, - η παρουσία γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης -η χρόνια παραρρινοκολπίτιδα και η εισχώρηση της βλέννας από το ρινοφάρυγγα στο λαιμό συνεχώς. Επηρεάζουν την ανάπτυξη της νόσου οι εξής παράγοντες: - πολύ ξηρός αέρας στο δωμάτιο. - Το κάπνισμα . - Κατάχρηση οινοπνεύματος. - επιβλαβείς ουσίες στην εργασία, όπως το αέριο, η σκόνη, που ανακύπτουν κατά την επεξεργασία πλαστικών, μετάλλων, σύνθετων υλικών, - ο τραυματισμός στο ρινικό διάφραγμα, -η εποχιακή αλλεργία . -η επίμονη βακτηριακή φλεγμονή των ρινοφαρυγγικών, πνευμονικών και βρογχικών οδών,οι φλεγμονές αδενοειδών.

Συμπτώματα της κοκκώδους φαρυγγίτιδας:
Ξηρότητα, λιπαρότητα, καύσος και πονόλαιμος.
Μια δυσάρεστη μυρωδιά προέρχεται από το στόμα του ασθενούς.Παρουσιάζετε συνεχώς αίσθηση ξένου σώματος στο λαιμό.σταθερή ή συχνή αίσθηση γαργαλαρίσματος,ξηρού λαιμού.αίσθημα παρουσίας ξένου σώματος ή κώμα στο λαιμό (δεν παρεμποδίζει την πρόσληψη τροφής, αλλά προκαλεί την επιθυμία για βήχα και / ή συχνές κινήσεις κατάποσης).ελαφρύς πόνος κατά την κατάποση, ιδιαίτερα στερεά τρόφιμα.ξηρός βήχας, συχνά με τη μορφή ενός εμμένουμενου βήχα, τη συνεχή ανάγκη για βήχα?γρήγορη κόπωση φωνής.

Διαγνωστική πρακτική
Ορολογικές μέθοδοι
Καλλιέργεια του φαρυγγικού επιχρισματος : GOLD STANDARD Χρόνος απάντησης : 24 ‐48 ώρες y Η χρήση των RSAT ( strep test ) προοδευτικά απέκτησε μεγαλύτερη σημασία στην διάγνωση.  Tετραπλάσια αύξηση του τίτλου αντισωμάτων αντιστρεπτολυσίνης ΑΣΤΟ ( ASTO ) ή αντιδεοξυριβονουκλέασης Β .
ASTO μπορεί να πάει πάνω από 300 units/ ml και να φτάσει μέγιστα επίπεδα σε 2 – 3 εβδομάδες.
















Η θεραπεία της κοκκώδους φαρυγγίτιδας στοχεύει κατά κύριο λόγο στην εξάλειψη των παραγόντων που οδήγησαν στην ανάπτυξη της νόσου, καθώς και στην απομάκρυνση της φλεγμονής, στην απομάκρυνση των κόκκων και στην πρόληψη της περαιτέρω ανάπτυξης των ιστών. Προκειμένου να καταπολεμηθεί η λοίμωξη, χρησιμοποιούνται τοπικά (πιο συχνά) ή / και συστηματικά (η ανάγκη τους εμφανίζεται πολύ λιγότερο συχνά) αντι-μολυσματικά φάρμακα, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον τύπο του μολυσματικού παράγοντα (αντιβακτηριακά, αντιικά, αντιμυκητιασικά). Ενισχυτικοί παράγοντες, ανοσορυθμιστές, σύμπλοκα βιταμινών (ειδικά βιταμίνες Α, Ε, ομάδα Β) συνταγογραφούνται. Τα κοκκία εξαλείφονται με καυτηρίαση. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται χημικά διαλύματα (παρασκευάσματα που περιέχουν ιώδιο, τριχλωροξικό οξύ, νιτρικό άργυρο). Με την παρουσία κόκκων μεγάλων μεγεθών, χρησιμοποιείται υγρό άζωτο (μέθοδος κρυοπηκτοποίησης), καθώς και μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αναδίπλωσης με λέιζερ και σβέσης με ραδιοκύματα του οπίσθιου φάρυγγα. Για να αφαιρέσετε τα επισημασμένα τοπικά συνδετικά πρηξίματος (λιπάνετε ή πλύνετε το πίσω μέρος του λαιμού). Για την ανακούφιση του πόνου, οι παράγοντες ενυδάτωσης εφαρμόζονται στις πληγείσες περιοχές της βλεννογόνου μεμβράνης. Προβλέπεται κλινοσκεπάσματα με ζεστά διαλύματα χλωριούχου νατρίου, αντισηπτικά παρασκευάσματα, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό του βλεννογόνου από τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τις εκκρίσεις που συσσωρεύονται στις βλεννογόνες μεμβράνες. Η χρήση φαρμακευτικών βοτάνων (χαμομήλι, φασκόμηλο, φέτα, καλέντουλα), αιθέρια έλαια (λάδι λεβάντας, ευκάλυπτος, thuja), μέλι, πρόπολη είναι αποτελεσματική για το σκοπό αυτό. Συνιστώμενες εισπνοές με βλεννογόνους παράγοντες, μαλάκυνση της βλεννογόνου μεμβράνης, καθώς και φάρμακα με αντιφλεγμονώδη δράση, μεταλλικό νερό, αιθέρια έλαια, εγχύσεις βότανα. Αποτελεσματική φυσιοθεραπεία - ηλεκτροφόρηση, θεραπεία με λέιζερ. Μία από τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι η διατροφή. Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε πολύ ζεστά ή κρύα, τηγανητά, πικάντικα, αλμυρά τρόφιμα, ανθρακούχα και ξινά ποτά, αλκοόλ, τρόφιμα που ερεθίζουν τη βλεννογόνο μεμβράνη του φάρυγγα. Επίσης απαιτείται η διακοπή του καπνίσματος. Για να υγροποιηθεί και να αφαιρεθεί η βλέννα από τον φάρυγγα, ενδείκνυται ένα άφθονο καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ. Ένας σημαντικός ρόλος στην εμφάνιση κοκκώδους φαρυγγίτιδας παίζει μια γενετική προδιάθεση: η κοκκώδης φαρυγγίτιδα συχνά διαγνωρίζεται σε μέλη της ίδιας οικογένειας. Πιθανές επιπλοκές και συνέπειες Τα κοκκία που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της κοκκώδους φαρυγγίτιδας, εάν δεν υποβάλλονται σε θεραπεία, μπορούν να αυξηθούν σημαντικά, προκαλώντας συνεχή συσσώρευση βλέννας, δυσκολία στην κατανάλωση, αλλαγές φωνής και άλλες εκδηλώσεις που μειώνουν την ποιότητα ζωής. Πρόβλεψη Με έγκαιρη και επαρκή θεραπεία, η πρόγνωση είναι ευνοϊκή. Πρόληψη Για να αποφευχθεί η εμφάνιση κοκκώδους φαρυγγίτιδας, συνιστάται: έγκαιρη θεραπεία των παθολογιών που συμβάλλουν στην εμφάνιση της νόσου · σκλήρυνση; τακτικές βόλτες στον καθαρό αέρα. τακτική άσκηση · διόρθωση του μικροκλίματος σε χώρους όπου δαπανάται πολύς χρόνος (ιδίως δείκτης υγρασίας) · απόρριψη κακών συνηθειών. καλή διατροφή και άλλα μέτρα για την ενίσχυση του σώματος.












Χρησιμοποιούμενα μέσα: - αραιό διάλυμα ξίδι μηλίτης μηλίτης, πρόπολη ή μέλι για ξέπλυμα · - αφέψημα των βοτάνων, το οποίο περιλαμβάνει χαμομήλι, φύλλα ευκαλύπτου, λουλούδια ποπ, σπόρους λίνου για ξεβγάλματα, - τοποθέτηση στα ρουθούνια του μελιού με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η ροή του στο ρινοφάρυγγα. - χρήση εισπνοών με αιθέρια έλαια πεύκου, ευκαλύπτου, δενδρολίβανου και λεβάντας. 1. Εισπνοές με την περιεκτικότητα σε αλκαλικές ουσίες πετρελαίου, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο φασκόμηλο, τον ευκάλυπτο και το χαμομήλι. 2. Ξεπλύνετε χρησιμοποιώντας ένα βάμμα από μια ποικιλία από βότανα. 3. Κατερίωση κόκκων με παράγοντες που περιέχουν ιώδιο, όπως protargol, collargol και διάλυμα ιωδίου με βάση το νερό, τριχλωροοξικό οξύ. 4. Αντι-ιικά, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακά μέσα σε συνδυασμό με ομοιοπαθητικά σκευάσματα. 5. Θεραπεία με κρυο-φυσιο-βιταμίνη που χρησιμοποιεί βιταμίνη Α, Ε και Β. Η επιλογή ενός από τα πλέον κατάλληλα είδη παραμένει για το γιατρό. 6. Ως επιλογή, μια χειρουργική μέθοδος θεραπείας. Η λειτουργία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε αποστειρωμένο εργαστήριο από έμπειρο γιατρό. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος δεν θα δώσει 100% αποτέλεσμα, η ασθένεια μπορεί να επιστρέψει ξανά. Θεραπεία με κοβάλτιο λέιζερ. Μία από τις νεώτερες σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της φαρυγγίτιδας είναι η χειρουργική θεραπεία με τη χρήση λέιζερ κοβαλτίου. Αυτή η μέθοδος χαρακτηρίζεται από μια ελαχιστοποιημένη παρέμβαση σε υγιείς ιστούς που περιβάλλουν το φλεγμονώδες και παράγει τον ελάχιστο πόνο στην μετεγχειρητική περίοδο. Η μείωση των φλεγμονωδών κόκκων εμφανίζεται με τη βοήθεια μιας δέσμης πλάσματος, η οποία διασπά τους μοριακούς δεσμούς στους ιστούς των παθολογικών θέσεων, δημιουργεί μια σήραγγα απόσπασης σε αυτά. Αυτή η διαδικασία μειώνει τις εστίες της φλεγμονής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτή η μέθοδος είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη χειρουργική παρέμβαση λόγω χαμηλού τραύματος.






ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑΣ :

Περιπτώσεις μυκοπλάσματος,χλαμυδόφιλων,ναισσέριας ( μηνιγγίγονοκκος),group C,group G, στρεπτόκοκκοι, Arcanobacterium,Fusobacterium και διφθερίτιδας HIV κ' πρωτοπαθής HIV λοίμωξη.


Θεραπεία Φαρυγγίτιδας 1ης εκλογής p.O . penicillin V 500 mg, 2 ‐ 3 ημερησίως, 10 ημέρες i.m. penicillin, 1 δόση Benzathine pen. G 1,200,000 IU Amoxicilline p.o. 875 mg 2 φορές ημερησίως ή 500 mg 3 φορές ημερησίως , 10 ημέρες (2009 AHA, single dose) Cephalexin, & άλλες κεφαλοσπορίνες (cefpodoxime,cefdinir γιά 5 ημέρες) 500 mg 2 φορές ημερησίως 10 ημέρες Azithromycin Erythromycin ,αλλεργικοί σε penicilline 500mg 1 η ημέρα, 250mg 2 ‐ 5 ημέρα 500mg 4 φορές,10 ημέρες clindamycin 600 mg/day, 2 ‐ 4 ίσες δόσεις,10 ημέρες
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ –ΜΕΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ RSAT :
Amoxicilline‐clavulate ή κεφαλοσπορίνη ή benzathine penicillin ή clindamycin





Η συντηρητική θεραπεία της κοκκώδους φαρυγγίτιδας περιορίζεται στην εξάλειψη της ίδιας της φλεγμονής, καθώς και στην εξάλειψη των αιτιών που την προκάλεσαν. Είναι σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα, να πίνετε αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα που προκαλούν ερεθισμό της βλεννογόνου του λαιμού. Γι 'αυτό, αποκλείονται όλα τα πικάντικα, αλμυρά πιάτα. Τα τρόφιμα και τα ποτά δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστά ή πολύ κρύα. Είναι υποχρεωτικό για τον ασθενή να ξεφορτωθεί την οδοντική τερηδόνα, από όλες τις φλεγμονώδεις διεργασίες του ρινοφάρυγγα, για να ομαλοποιήσει τη ρινική αναπνοή. Τα αντιισταμινικά συνταγογραφούνται αν παρατηρούνται αλλεργικές αντιδράσεις στο ιστορικό. Μπορεί να είναι τέτοια μέσα όπως Diazolin, Suprastin, Zyrtec, Zodak, κλπ. Εκτός από την εξάλειψη αλλεργικών αντιδράσεων, η λήψη τους σας επιτρέπει να μειώσετε το πρήξιμο του βλεννώδους λαιμού. Για να εξαλειφθεί η βακτηριακή χλωρίδα, αν έχει εντοπιστεί κάποιος, είναι δυνατόν να συνταγογραφηθούν συστηματικά αντιβιοτικά. Τα φάρμακα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία των μικροοργανισμών σε αυτά. Τις περισσότερες φορές, τα αντιβιοτικά συνταγογραφούνται από την ομάδα πενικιλλίνης (Augmentin, Ampicillin, κλπ.). Για την τοπική θεραπεία του λαιμού χρησιμοποιώντας απορροφήσιμο δισκίο (Strepsils, Faringosept, Geksaliz, Lizobakt, Septolete) και αντισηπτικό σπρέι, για παράδειγμα, Geksoral, Miramistin, κλπ Octenisept. Είναι σημαντικό να ξεπλένετε τακτικά τον λαιμό σας, ο οποίος σας επιτρέπει να ξεπλένετε τη διαθέσιμη βλέννα. Ένα ισοτονικό διάλυμα χλωριούχου νατρίου σε συγκέντρωση 1% είναι κατάλληλο για αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε 5 σταγόνες διαλύματος αλκοόλης ιωδίου σε συγκέντρωση 5% ανά 200 ml διαλύματος. Εάν γαργάρετε με μια τέτοια σύνθεση, μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματα της νόσου, να αφαιρέσετε τον ερεθισμό από την βλεννογόνο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λύση Tantum Verde για αυτό το σκοπό. Είναι δυνατή η πραγματοποίηση εισπνοών πετρελαίου χρησιμοποιώντας ευκάλυπτο, λάδι λεβάντας, λάδι φασκόμηλου και πεύκου. Αυτές οι διαδικασίες στοχεύουν στην ενυδάτωση και την αντισηπτική θεραπεία του βλεννογόνου και επιτρέπουν την επιβράδυνση των διαδικασιών της ατροφίας των ιστών. Επίσης, για εισπνοή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή που ονομάζεται νεφελοποιητής. Με τη βοήθεια του, το απλό αλκαλικό μεταλλικό νερό ή το φυσιολογικό αλατόνερο ενυδατώνει το λαιμό. Μέσα για την τοπική θεραπεία του λαιμού είναι: υγρό γεώτρησης, ρεσορκινόλη διάλυμα διάλυμα πρόπολης βασίζονται σε αλκοόλη, βάμμα του ευκαλύπτου, και protargola Collargol διάλυμα ταννίνη με γλυκερίνη, διάλυμα θειικού ψευδαργύρου, και ούτω καθεξής. Moxibustion των κόκκων με τη βοήθεια του χρωμικού ή τριχλωροοξικού οξέος πραγματοποιείται με τη σημαντική ανάπτυξή τους. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Επίσης νιτρικό άργυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καυτηρίαση. Η κρυοθεραπεία, η επεξεργασία με λέιζερ κόκκων, η απόσβεση ραδιοκυμάτων από το τοίχωμα του οπίσθιου λαιμού πραγματοποιείται με σοβαρή υπερτροφία των ιστών. Εάν η θεραπεία εκτελείται πλήρως, εξαλείφονται όλες οι εστίες μόλυνσης, εξαλείφονται οι επαγγελματικοί και οικιακοί κίνδυνοι και στη συνέχεια συχνότερα σε 14-21 εβδομάδες είναι δυνατόν να επιτευχθεί η υποχώρηση της κοκκώδους φαρυγγίτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου